Houdini-act? PEC terug in degradatiestrijd na tweede zege op rij

22 januari 2022, 21:58

PEC Zwolle heeft een tweede Eredivisie overwinning op rij geboekt en hun puntenaantal van de eerste seizoenshelft nu al verdubbeld. In Heerenveen kwamen de Zwollenaren sterk voor de dag en was één doelpunt genoeg voor de drie punten: 0-1. Bram van Polen was de gevierde man met zijn benutte strafschop. Zo is de hoop op lijfsbehoud enorm gestegen in Zwolle.

De thuisploeg verkeerde aan het eind van 2021 in een prima vorm, maar kende een teleurstellend begin van het nieuwe jaar. In Twente keerde de ploeg van Johnny Jansen puntloos huiswaarts, waardoor de Friezen de aansluiting in de strijd om de play-off plekken niet vonden. Tegen hekkensluiter PEC Zwolle waren de drie punten daarom cruciaal. Voor de Zwollenaren begon 2022 daarentegen juist uitstekend met een 2-0 thuiszege op Willem II, maar de ploeg werd daarna pijnlijk uit de KNVB Beker geknikkerd door NAC Breda. De weg omhoog in de competitie, die nog heel lang is, was dus wel ingeslagen en daar wilde PEC Zwolle in Heerenveen gevolg aan geven.

Zo ging PEC Zwolle met een voorsprong de kleedkamers in. Aan het begin van de tweede helft ontstonden er ook gelijk mogelijkheden over en weer. Het bleef een open duel, waarbij beide keepers vaak op moesten treden. Henk Veerman en Siem de Jong schoten Heerenveen al snel bijna langszij, maar vonden het net niet. In de slotfase zagen we nog de terugkeer van Maikel van der Werff bij PEC Zwolle, die zijn tweede debuut mocht maken bij de club na een avontuur in de MLS. Met hem in het veld zag Zwolle geen verandering meer in de stand.

Zo was dit de vierde thuiswedstrijd op rij waarin Heerenveen geen overwinning boekte en de vierde wedstrijd op rij waarin ze niet tot scoren kwamen. Bij PEC Zwolle was de vreugde groot. Uit twee Eredivisiewedstrijden in 2022 heeft de ploeg van Dick Schreuder nu het maximale puntenaantal gehaald (6) en hebben ze het puntenaantal van de eerste seizoenshelft al verdubbeld. Zo komt het weer een stapje dichterbij de concurrentie onderin en bloeit het bijna uitgeleefde sprankje hoop op lijfsbehoud toch weer op.

Opstellingen en beoordelingen:*

SC Heerenveen: Mous 6; Van Ewijk 5.5, Van Beek 5.5, Bakker 5.5 (85. Al Hajj), Kaib 4.5 (46. Woudenberg 6); Madsen 5.5 (75. Nygren -), Halilovic 5, Tahiri 5 (46. Dresevic 6); Musaba 5 (46. Stevanovic 6), Veerman 5, De Jong 5.

PEC Zwolle: Lamprou 6; Reijnders 6 (61. Van Wermeskerken 6), Van Polen 6.5 Nakayama 6, Voet 6, De Wit 6; Clement 6.5 (67. Huiberts 6), Saymak 6 (86. Van der Werff -), Van den Belt 6; Redan 6 (61. Kastaneer 6), Darfalou 6.

Man of the Match: Bram van Polen

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen