Go Ahead knikkert cupfighter Heerenveen uit bekertoernooi

18 januari 2022, 23:07

Go Ahead Eagles heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB beker. De Deventenaren versloegen SC Heerenveen in Friesland met 0-1 en gaven het fraaie seizoen daarmee opnieuw een beetje kleur. Na RKC Waalwijk en Vitesse is Go Ahead de derde Eredivisionist die de laatste acht van het bekertoernooi bereikt.

Heerenveen had juist daar de laatste jaren bijna een jaarlijks abonnement op. De Friezen zaten de laatste vijf edities liefst vier keer in de kwartfinale en wisten afgelopen seizoen zelfs de laatste vier te bereiken. Daarin was Ajax uiteindelijk te sterk. Een kans op revanche krijgt Heerenveen echter niet, want Go Ahead plaatste zich voor de kwartfinale.

Daarvoor mochten de felicitaties naar Inigo Córdoba, die met het hoofd het eindstation vormde van een flitsende aanval. De 24-jarige Spanjaard verhoogde zijn doelpuntentotaal daarmee naar acht. Heerenveen wilde na rust wel jagen op de gelijkmaker, maar de ploeg van Johnny Jansen kreeg geen enkele kans van Go Ahead. De Deventenaren wisten in de omschakeling echter niet de genadeklap uit te delen.

Voor Heerenveen rest daardoor een seizoen zonder kleur. De Friezen zijn te goed om te degraderen, maar lijken ook geen kans meer te maken op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Go Ahead Eagles lijkt zich eveneens te gaan handhaven en kan er via het bekertoernooi een nóg mooier seizoen van maken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen