Verbeek en Van der Gijp gingen 'elke donderdagavond op stap': 'René was er ineens'

Verbeek en Van der Gijp gingen 'elke donderdagavond op stap': 'René was er ineens'

12-04-2021 19:49 Laatste update: 19:49
53

Dat René van der Gijp in 1991 de overstap maakte naar sc Heerenveen, hebben ze geweten in Friesland. Van der Gijp werd bij zijn nieuwe club ploeggenoot van Gertjan Verbeek, die stelt dat er altijd wel iets te beleven was met de aanvaller, inmiddels analist bij Veronica Inside.

Van der Gijp moest Heerenveen, begin jaren '90 nog een provincieclub, behoeden van degradatie. "René was er ineens. En dat hebben ze geweten ook in Heerenveen", denkt Verbeek in gesprek met het Algemeen Dagblad terug aan die tijd.

Wedden

Meer odds

Verbeek denkt terug aan een trainingskamp in Roemenië, waar er beren rondliepen in de buurt van het hotel. Toch besloot hij samen met Van der Gijp op stap te gaan. "Kom, joh! Die kant op", doelt Verbeek op Van der Gijp, die eenmaal buiten het voortouw nam. De twee kwamen uit bij een paaldansclub. "Met René op trainingskamp gaan had één groot voordeel. Het was elke avond gezellig."

De twee gingen in de periode van Van der Gijp in Heerenveen elke donderdag stappen in Groningen. "In het belang van Gijp, hoor", lacht Verbeek. "Als ik erbij was, eindigde zo'n avond in een nachtclub of op een studentenfeest tenminste niet om vijf uur 's nachts. Om vier uur waren we meestal wel thuis."