Robben kan het verschil niet maken voor Groningen, Heerenveen pakt volle buit

11-04-2021 16:23
122

SC Heerenveen keert met de volle buit terug naar Friesland na de Derby van het Noorden op bezoek bij FC Groningen. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Heerenveen nam na rust afstand via doelpunten van Henk Veerman en Tibor Halilovic.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Vooral spits Jörgen Strand Larsen dook een aantal keer dreigend op voor het doel van Heerenveen, maar de Noor had het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant probeerde Heerenveen een aantal keer gevaarlijk te worden via de counter. Henk Veerman was het gevaarlijkst na een goede lange bal van Jan Paul van Hecke, maar Padt tikte de inzet van de lange Heerenveen-spits knap uit zijn doel.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Beide ploegen kregen een aantal kansjes om de score te openen, maar dat lukte in eerste instantie niet. Het was een fout van Gabriel Gudmundsson die de wedstrijd openbrak: de Groningen-verdediger legde Sherel Floranus neer. Scheidsrechter Dennis Higler legde de bal in eerste instantie buiten het strafschopgebied, maar na inmenging van de VAR ging de bal op de stip. Henk Veerman twijfelde niet en stuurde Padt richting de verkeerde hoek: 0-1.

Groningen-trainer Danny Buijs wilde na de treffer van Veerman wat forceren en bracht Arjen Robben, maar de aanvaller kon het verschil ook niet meer maken. Vlak voor tijd besliste Tibor Halilovic de wedstrijd, door de bal achter Padt te werken. Robben bracht de spanning in de blessuretijd nog bijna terug met een treffer, maar hij mikte net naast het doel van Erwin Mulder. Het waren de eerste minuten voor Robben sinds 18 oktober 2020.

Een belangrijke overwinning voor Heerenveen, dat de aansluiting houdt met Heracles Almelo. De ploeg van trainer Johnny Jansen staat op het moment op een tiende plaats en blijft een goede kans houden op de play-offs voor Europees voetbal. De achterstand op Heracles is twee punten. FC Groningen staat zesde met 46 punten.