De Eredivisie-flops: kwartet van AZ, Babel, Senesi en ADO-aanwinsten

De Eredivisie-flops: kwartet van AZ, Babel, Senesi en ADO-aanwinsten

17-02-2020 11:00 Laatste update: 11:14
59

AZ levert na de afgang bij FC Twente maar liefst vier spelers af aan de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. De winteraanwinsten van ADO Den Haag maakten ook geen sterke indruk en verder zijn Ajax, Feyenoord en sc Heerenveen vertegenwoordigd.

Ryan Babel (Ajax)
Het derde huwelijk tussen Ajax en Babel is vooralsnog niet gelukkig te noemen. Ook tegen RKC wist de 33-jarige aanvaller zijn stempel niet op het elftal van Erik ten Hag te drukken. Sterker nog, Babel zakte bij vlagen door het ijs. Hij voerde zijn verdedigende taken niet uit en voegde aanvallend weinig toe aan het spel van Ajax. Ajax-fans roepen plots massaal om een plek op de bank voor Babel. Donderdag wacht Getafe-uit. Wat doet Ten Hag?

Jordan Spence (ADO)
Maakte zijn officiële debuut voor ADO Den Haag en had tegen PSV de taak om Sam Lammers te bewaken, maar was de spits een aantal keren kwijt. Nee, het begin van Spence bij ADO is niet om over naar huis te schrijven. Wil ADO zich handhaven dan zal ook de verdediging aan moeten poten, inclusief Spence.

Mark Duffy (ADO)
Ook Duffy zal zich nog moeten bewijzen als meerwaarde voor ADO, want wat de Engelse middenvelder met Premier League-ervaring liet zien tegen PSV was op z'n zachtst gezegd niet bijzonder. Foute passes, balverlies, tactische fouten (Dumfries telkens op laten komen), dat kan niet, zelfs niet bij ADO.

Ibrahim Dresevic (Heerenveen)
Maakte tegen Vitesse een cruciale fout bij de 1-0 van Bryan Linssen en ook bij de 2-0 van Tim Matavz ging hij de mist in. Dresevic zal de wedstrijd in Arnhem zo snel mogelijk willen vergeten. Hij lijkt weer een lesje verdedigen te kunnen nemen, want de laatste weken geeft hij niet thuis.

Oussama Idrissi (AZ)
Het is wachten tot Idrissi wél een keer een rode kaart krijgt. Tegen FC Twente solliciteerde de AZ'er er weer nadrukkelijk naar, nadat hij de afgelopen weken meerdere keren goed wegkwam. Wat opvalt is dat Idrissi zich gaat afreageren wanneer het totaal niet loopt bij zijn ploeg: AZ werd in de eerste helft overlopen door een beter Twente.

Calvin Stengs (AZ)
AZ speelt al weken ondermaats en Stengs is een van de spelers waar het elftal van Arne Slot nu niet op kan leunen. Van bepalende spelers wordt verwacht dat ze het elftal op sleeptouw nemen als het minder gaat, maar ook dit hoort bij de ontwikkeling van een jonge en talentvolle speler. Stengs zal de komende weken moeten laten zien waarom hij gezien wordt als een van de grootste talenten van Nederland. Wellicht maakt hij dan nog een serieuze kans op een plek in de EK-selectie van Ronald Koeman.

Marcos Senesi (Feyenoord)
Senesi en kunstgras kunnen nog niet samen door een deur. Naast dat hij met een ongelukkige handsbal een penalty weggaf speelde hij verder ook zeer onzorgvuldig. Foute inspeelpasses, dekkingsfouten en bij de 3-3 verloor hij het duel van Lennart Thy. Heeft het daadwerkelijk met kunstgras te maken, mist hij zijn verdedigingsmaatje Eric Botteghin of is het gewoon pech?

Teun Koopmeiners (AZ)
De aanvoerder liet het zaterdag afweten tegen FC Twente. Dankzij een grote fout van Koopmeiners kon Queensy Menig de 2-0 maken, maar het had nog erger kunnen worden. Koopmeiners is de afgelopen weken bejubeld en zelfs getipt bij bondscoach Ronald Koeman, maar daar zal voorlopig niemand het over hebben. Koopmeiners speelde tegen Twente misschien wel zijn slechtste wedstrijd in het shirt van AZ.

Myron Boadu (AZ)
Ook Boadu is allesbehalve fijn uit de winterstop gekomen. Je kunt een keer een slechte wedstrijd spelen, maar je laten aftroeven op instelling mag nooit gebeuren. Wat dat betreft kan Boadu nog een hoop leren van Wout Weghorst, die ook draken van wedstrijden speelde, maar wel iedere keer hard bleef werken. Hij is nu clubtopscorer van VfL Wolfsburg.