Willem II met aanwinst Saglam naar bekerwedstrijd in Heerenveen

21 januari 2020, 13:48

Görkem Saglam behoort tot de wedstrijdselectie van Willem II voor het bekerduel met sc Heerenveen. De Duitse middenvelder werd maandag gepresenteerd als nieuwe aanwinst, woensdag zou hij kunnen debuteren voor de Tilburgers. Dat zal dan moeten gebeuren als invaller.

Adrie Koster is namelijk voornemens Willem II in de vertrouwde samenstelling te laten spelen, schrijft het Brabants Dagblad. Koster neemt Saglam vooral mee naar Friesland om hem zo snel mogelijk te laten acclimatiseren bij zijn nieuwe club. De 21-jarige speler werd gisteren definitief overgenomen van VfL Bochum, waar hij in het verleden goed samenwerkte met Gertjan Verbeek. "Dat is mijn beste trainer tot op heden", zegt de jeugdinternational tegen het BD. "Door zijn manier van denken en de manier waarop hij spelers begrijpt. Het is een menselijke trainer als je de dingen doet die hij van je vraagt."

Lees ook: Willem II strikt middenvelder Saglam van VfL Bochum

Voordat Saglam in Tilburg tekende, vroeg hij zijn oude leermeester om advies. "Maar ik ken ook de historie van Lennart Czyborra en Alexander Merkel van Heracles en weet hoe het de Duitsers van Willem II vergaat. Dat waren allemaal jongens die in Duitsland amper speelden en nu bouwen aan een mooie loopbaan." Saglam was ook toe aan een nieuwe uitdaging. "Na de periode Verbeek werd mijn situatie steeds slechter. Ik vind het jammer en teleurstellend dat ik bij Bochum zo weinig kans kreeg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen