• Ion Nicolaescu scoort
  • Loizos Loizou geeft assist

Om Utens: Bochniewicz ziet Polen EK-ticket grijpen na strafschopppen

27 maart 2024 10:20

De internationals zijn op pad. Simon Olsson, Nathan Tjoe-A-On en Thom Haye debuteerden bij het vlaggenschip van hun land. Oliver Braude maakte zijn eerste minuten in Jong Noorwegen.

17032024317916 DSC 7418

Alle resultaten op een rij:

Lu9k59av
Lu9le2cm

Dinsdag 26 maart, 23.30 uur:
Pawel Bochniewicz speelde deze interlandperiode niet voor Polen, maar toch zal hij met een glimlach terugkeren in Friesland. De centrale verdediger van sc Heerenveen zag dat zijn landgenoten zich plaatsten voor het Europees kampioenschap, waardoor hij mag blijven hopen op een plek in de selectie tijdens het hoofdtoernooi van deze zomer.

Tijdens de 5-1 zege op Estland zat hij op de bank, maar nu viel Bochniewicz buiten de wedstrijdselectie voor het duel met Wales. Vanaf de tribune zag de verdediger zijn landgenoten én de tegenstander niet scoren in de reguliere speeltijd en de verlenging. Daardoor moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Robert Lewandowski scoorde de eerste, wat het startsein was van een foutloze reeks. Wales miste wel eenmaal.

Dinsdag 26 maart, 19.20 uur:
Oliver Braude kwam vandaag niet in actie bij Jong Noorwegen, dat met 4-0 won van de leeftijdsgenoten uit San Marino. In de WK-kwalificatie hebben de rechtsback van sc Heerenveen en zijn landgenoten nu twaalf punten na zes wedstrijden. Daarmee staat de ploeg derde, één punt achter Ierland. Alleen de bovenste twee plaatsen zich voor het eindtoernooi, dus de komende interlandperiodes is er nog genoeg om voor te spelen.

Dinsdag 26 maart, 16.52 uur
Ion Nicolaescu is terug! De aanvaller van sc Heerenveen viel vorige week een halfuur in bij Moldavië en speelde nu een helft bij de nationale ploeg. Tegen de Kaaimaneilanden kwam hij na de pauze in het veld en zes minuten later had hij al een treffer achter zijn naam staan. De spits benutte een strafschop, waarmee hij verantwoordelijk was voor de 3-0. Uiteindelijk werd het 4-0.

Dinsdag 26 maart, 14.56 uur:
Vorige week debuteerde Nathan Tjoe-A-On al bij Indonesië en vandaag was het de beurt aan Thom Haye. Beide sc Heerenveenspelers waren goud waard tegen Vietnam, dat met 0-3 verslagen werd. Bij de eerste treffer van Jay Idzes zorgde de middenvelder voor de assist met een goede corner en bij het tweede doelpunt was het de verdediger die Ragnar Oratmangoen in stelling bracht. In de WK-kwalificatiegroep hebben de rood-witten nu zeven punten uit vier wedstrijden. De ploeg staat daarmee tweede, achter het Irak van Hussein Ali.

Dinsdag 26 maart, 13.50 uur:
Hussein Ali heeft met Irak een klinkende overwinning geboekt in en tegen de Filipijnen. Het werd voor de bezoekers maar liefst 0-5, waardoor de ploeg na vier wedstrijden nog steeds foutloos is in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap. In de eerste helft mocht Ali driemaal juichen bij een doelpunt en na de pauze kwamen daar dus nog twee bij.

Maandag 25 maart, 20.55 uur:
Een week geleden stond de teller nog op nul interlands, maar inmiddels heeft Simon Olsson er twee achter zijn naam staan. Donderdag kwam hij als invaller binnen de lijnen, maar nu stond 'ie in de basis bij Zweden tegen Albanië. De middenvelder van sc Heerenveen speelde de gehele wedstrijd mee. Het duel eindigde in een 1-0 zege door een doelpunt van Gustaf Nilsson na ruim een uur spelen.

Maandag 25 maart, 18.00 uur:
Loizos Loizou heeft vandaag geen resultaat kunnen boeken tegen Servië. Cyprus verloor met 1-0. Al na zeven minuten maakte Sergej Milinković-Savić de openingstreffer. Een paar minuten later kon de marge verdubbeld worden, maar Aleksandar Mitrović miste een strafschop. Het lukte Loizou, die 83 minuten meedeed, en zijn ploeggenoten niet om nog terug te komen.

Vrijdag 22 maart, 22.30 uur:
Ion Nicolaescu heeft de eerste minuten na zijn blessure te pakken. De spits zat bij de wedstrijd tegen Feyenoord op de bank, maar kwam toen niet als invaller binnen de lijnen. Bij de nationale ploeg van Moldavië was dat wel het geval. Hij viel in minuut 58 in tegen Noord-Macedonië. Op dat moment stond zijn land met 1-0 achter, maar door een treffer van Vitalie Damascan eindigde het oefenduel in een gelijkspel.

Donderdag 21 maart, 22.39 uur:
Simon Olsson heeft zijn debuut gemaakt voor Zweden. De middenvelder van sc Heerenveen kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen tijdens de oefenwedstrijd tegen Portugal. Spannend was het toen niet meer, want de Zuid-Europeanen stonden op dat moment met 5-1 voor. In de negentigste minuut werd de stand nog wel iets dragelijker. Gustaf Nilsson zorgde voor het tweede doelpunt van het uitspelende land.

Donderdag 21 maart, 22.34 uur:
Pawel Bochniewicz mag blijven hopen op een EK-ticket, al kwam hij tijdens de play-off tegen Estland niet in actie. Vanaf de bank zag de verdediger zijn landgenoten met 5-1 winnen. Przemyslaw Frankowski zette Polen in minuut 22 op voorsprong en vijf minuten later was er opnieuw een opsteker voor het thuisland. De bezoekers moesten namelijk met een man minder verder door een rode kaart. Na de pauze liep Polen uit, waardoor de ploeg volgende week de allesbeslissende wedstrijd tegen Wales speelt. De winnaar van dat duel, plaatst zich voor het eindtoernooi van aankomende zomer.

Donderdag 21 maart, 22.05 uur:
Oliver Braude zat de afgelopen interlandperiodes bij Noorwegen Onder 20, maar nu maakte hij voor het eerst zijn opwachting in het Jong-team. Hij debuteerde met een zege op Nederland, dat met 1-2 verslagen werd in het Goffertstadion. De rechtsback van sc Heerenveen speelde in de tweede helft mee. Voor rust kwamen beide teams tot scoren. Al in de eerste minuut zette Joel Mugisha de bezoekers op voorsprong, waarna Ruben van Bommel na een kwartier gelijkmaakte. Het winnende doelpunt kwam tien minuten na de pauze van Andreas Schjeldedrup.

65506636 ORANGE PICTURES

Donderdag 21 maart, 21.54 uur:
Hussein Ali heeft met 1-0 gewonnen van de Filipijnen. Het duel leek lange tijd zonder doelpunten te eindigen, al was de rechtsback van sc Heerenveen wel heel dicht bij een treffer. Vlak voor de pauze probeerde hij een goal te maken, maar zijn afstandsschot eindigde op de paal. In minuut 84 mocht Irak toch nog juichen. Muhanad Ali zorgde voor de verdiende winst. Het thuisspelende land was heer en meester en had meer dan tachtig procent balbezit.

Donderdag 21 maart, 19.52 uur:
Loizos Loizou was belangrijk voor Cyprus, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Letland. Op het eiland gaf de door sc Heerenveen gehuurde buitenspeler de assist bij de openingstreffer van Ioannis Pittas. Lange tijd leek het de winnende treffer te worden. In de eerste helft misten de bezoekers een strafschop maar vijf minuten voor de reguliere tijd voorbij was, incasseerden Loizou en zijn ploeggenoten toch een tegendoelpunt. Op dat moment was de buitenspeler al gewisseld. Hij deed 62 minuten mee.

Donderdag 21 maart, 16.28 uur:
Nathan Tjoe-A-On mag zich officieel international noemen van Indonesië. De verdediger, die door sc Heerenveen gehuurd wordt van Swansea City, begon vandaag in de basis in de thuiswedstrijd tegen Vietnam en deed één helft mee. In de tweede helft zorgde Egy Maulana Vikri voor de 1-0 voorsprong, wat meteen de eindstand was. Thom Haye zat op de tribune. Hij was nog niet speelgerechtigd.