Heerenveen handelt razendsnel en gaat voor last minute-dubbelslag

31 januari 2023, 09:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Heerenveen staat op het punt om op de slotdag van de winterse transferperiode een dubbelslag te halen. De Friezen zijn volgens journalist Sander de Vries van de Leeuwarder Courant dicht bij de komst van Daniel Karlsbakk en Osame Sahraoui. Zij komen beiden over uit Noorwegen.

De komst van Karlsbakk en Sahraoui komt niet uit de lucht vallen. Het was al duidelijk dat Heerenveen zich na het vertrek van Amin Sarr aanvallend wilde versterken. De 21-jarige spits werd maandag voor twaalf miljoen euro verkocht aan Olympique Lyon. Met Karlsbakk haalt Heerenveen razendsnel een vervanger binnen.

Dat Karlsbakk binnenkort in het Abe Lenstra Stadion is te bewonderen, is volgens De Vries zeker. De deal is rond, zo stelt hij op Twitter. Karlsbakk is een negentienjarige spits die overkomt van Viking FK. In Noorwegen staat hij bekend als groot talent. Bij Heerenveen krijgt hij het komende half jaar de tijd om zich aan te passen. Vanaf komende zomer moet hij er pas echt staan.

Vier miljoen euro

Sahraoui lijkt de tweede last minute-aanwinst van Heerenveen te worden. De buitenspeler staat op het punt overgenomen te worden van Valerenga IF. De Friezen probeerden Sahraoui afgelopen zomer ook al in te lijven, maar slaagden daar toen niet in. Karlsbakk en Sahraoui kosten Heerenveen gezamenlijk zo'n vier miljoen euro.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen