Transfer binnen Eredivisie lonkt voor op bank belande Van Hooijdonk

28 januari 2023, 15:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sydney van Hooijdonk gaat sc Heerenveen de komende dagen mogelijk verlaten. De 22-jarige spits staat volgens De Gelderlander in de belangstelling van Vitesse, dat zich graag aanvallend wil versterken. Daarvoor zal de club uit Arnhem eerst nog wel enkele spelers lozen.

Van Hooijdonk is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van Heerenveen, dat de spits huurt van Bologna. Waar de zoon van voormalig aanvaller Pierre van Hooijdonk in het eerste deel van het seizoen bijna alles speelde, is hij nu niet meer verzekerd van een basisplaats. In de laatste wedstrijden tegen FC Groningen (3-1) en Fortuna Sittard (2-0 verlies) moest Van Hooijdonk genoegen nemen met een invalbeurt.

Fran Sol

Vitesse gaat mogelijk profiteren van de ontstane situatie in het Abe Lenstra Stadion. Naast Van Hooijdonk staat ook oude bekende Fran Sol hoog op het scoutingslijstje van de Arnhems club. De Spaanse spits maakte in een niet al te ver verleden furore bij Willem II en staat sinds 2019 onder contract bij Dinamo Kiev, dat hem de afgelopen jaren aan meerdere clubs heeft uitgeleend. Op dit moment komt Sol uit voor Málaga, waar hij minder aan spelen toekomt dan gehoopt.

Duidelijk is dat er een offensieve vacature openstaat in de GelreDome. Vitesse versterkte zich deze transferperiode al op drie posities: Dominik Oroz (terug na huurperiode bij Sturm Graz), Nicolas Isimat-Mirin (transfervrij na seizoen bij Kansas City) en Davy Pröpper (transfervrij) werden aangetrokken.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen